Neerlandskrijgscollectie.nl
Het voorterrein van kennis over de Nederlandse Krijgscultuur
 
 


Wie ben ik
Weest welkom op mijn site over de mooie en interessante geschiedenis van de Nederlandse troepen.
Mag ik mijzelf even voorstellen,ik ben Roeland van der Meer, sinds ongeveer 1977 bezig met de legers wereldwijd, in de jaren 80 ben ik mij gaan spedialiseren op de Nederlandse krijgsmacht. 
Spijtig genoeg heb ik het een aantal jaren rustig aan gedaan omdat het werk erg veel van mijn tijd inbeslag nam. Maar bloed kruipt waar het niet gaan kan, en ik heb de draad weer opgepakt , waaruit deze site ook ontstaan is.
Er zijn vele mooie site's over deze onderwerpen van de oorlogen tot het huidige Nederlandse leger. Wat zich ver voor de 2de wereld oorlog afspeelde kom je weinig tegen, en hier wil ik graag op inspringen om deze teneuen zichtbaar te krijgen, om het totaal plaatje te kunnen overzien zullen ook hier de huidige uniformen ten tonele komen.

Vele verzamelaars zeggen dat ik mij moet specialiseren op 1 of 2 vlakken, maar wat moet ik kiezen ?uniformen, emblemen, kct, mariniers, Knil, ceremonieel, zolang ik geen keuze kan en wil maken hou ik de Nederlandse defensie in zijn totaal aan, waar ik mijn metaforische ei heel goed in kwijt kan.

Tegenwoordig mag ik mij zelf wel amateur-historicus noemen op Nederlandse krijgsmacht.naast een grote verzameling hou ik mij ook bezig met veteranen, static-opstellingen bij evenementen en reunies, via de site krijg ik regelmatig vragen over uit eenlopende zaken, van emblemen, voertuigen uniformen en noem maar op, ook word er een beroep gedaan bij filmopnamen.