Om je collectie zo optimaal mogelijk ten toon te stellen voor jezelf, of voor anderen die komen kijken, kun je je collectie op verschillende manieren archiveren en ten toon stellen. Hieronder volgen een aantal tips en ideeen om u op weg te helpen met uw collectie.
Om uniformen zo tot hun recht te laten komen is het gebruik van mannequins of bustes de beste optie.
Om uw mannequin zo realisties mogelijk eruit te laten zien, zou u contact moeten opnemen met Jacqueline van Mannequinstylist. Zij is een der beste ter wereld om uw mannequin zo aan te passen met levensechte trekjes en gelaatsuitdrukkingen, en zeker ook verwondingen dat iedereen die uw militair ziet staan, meteen zal denken dat die militair dadelijk zal gaan weglopen. Ook voor maatwerk zoals gezichten van foto's na te maken in de vorm van een "echt" hoofd draait zij haar handen niet voor om. Bekijk haar site om haar werk te bewonderen en contact op te nemen.
Snellink naar haar site is : mannequinstylist
Voor een perfecte display van uw hoofddeksels zijn er verschilende opties.
Bekijk alle mogelijkheden om u ervan te overtuigen wat voor u de beste optie is.
U wilt toch ook zolang mogelijk van uw hoofddeksels genieten ?
Optie 1: Echt hoofd namaken.
Veel werk om het te doen, en voor veel mensen is dit onbegonnen werk.
De uitstraling van de hoofddeksel is fenominaal als er een "echt" hoofd eronder zit.
Het bedrijf Mannequinstylist is gespecialiseerd in het vervaardigen van al uw wensen om het perfecte hoofd bij net die ene aparte hoofddeksel te maken.
Snellink naar de site : mannequinstylist
Een mooi idee gekregen van een verzamelaar om op een redelijk goedkope manier je emblemen er gelikt eruit te laten zien.
Ondergrond is een kartonnen plaat,( afkomstig van een fotograaf vanwege de stevigheid van het karton) daarop plak je een fluwelen folie ( verkrijgbaar bij een boekwinkel) , de folie heeft een plakzijde waarmee je de folie gemakkelijk op de kartonnen plaat kunt plakken.
Met houten latjes werk je de rand af. Deze latjes lijm je op de plaat.
Met metalen emblemen druk je een afdruk van de pootjes in de folie, daarna prik je de afdruk door met een priem of schroevendraaier waarna de emblemen vast gezet kunnen worden.
Voor stoffen emblemen gebruikte de verzamelaar een prittstift, maar dubbelzijdige plakband werkt ook goed.
Van dezelfde verzamelaar de tip, koperen emblemen eerst poetsen, daarna met haarlak bespuiten, zo blijven ze langer glimmen.
Pluisjes, stof en beestjes verwijder je met plakband. Wikkel een strook brede plakband om je hand, met de plakkende zijde naar buiten gericht, en druk de plakband op de stof zodat alle losse zaken die niet op je uniform, embleem of uitrusting horen aan het plakband blijven zitten. Na deze behandeling zal de stof er frisser uit zien.
Tevens aangesloten bij de Platform Online Musea.
Hou de geschiedenis levend
Niet als een verwijt aan het verleden,
maar als een oproep aan de toekomst.
Louis de Wijze.
Heeft u vragen of wilt u iets van een verhaal, anekdote, emblemen, uniformen of wat voor aanvulling ook kwijt, wij zijn in alle zaken zeer geïnteresseerd. Zolang het te maken heeft met de Nederlandse militaire historie. Neem dan contact op via het contactformulier.