Er zijn binnen defensie nog diverse dieren actief, zoals de paarden en honden.
De paarden zien we elk jaar op Prinsjesdag voorbij komen voor en achter de gouden koets, maar ook de gele rijders en marehausse gebruiken veelvuldig de paarden.
Om de geoefendheid van de militaire ruiter op een goed niveau te krijgen, worden testen en wedstrijden gehouden. Bij deze wedstrijden zijn er meestal wel 1 of 2 dierenartsen aanwezig, terwijl tijdens prinsjesdag 10 dierenartsen aanwezig zijn om de nodige EHBO-paard geneeskundige zorg te bieden.
Deze ondergeschoven tak van dienst, zijn meestal te herkennen aan een speld op het DT. Je zult binnen defensie niet gauw een van deze dierenartsen zomaar tegen komen, er zijn maar 12 man/vrouw actief. En dan zijn het allemaal nog eens reservist, die doorgaans een burgerbaan hebben als dierenarts.
De bekende helm uit de mobilisatie-periode.
Vanaf het moment van oprichting in 1869 was het officieel dat er iets geregeld was voor Jan Soldaat, het zou nog een geruime tijd duren voor er iets te merken was aan deskundige hulp.
De datum is 1869
Tevens aangesloten bij de Platform Online Musea.
Hou de geschiedenis levend
Niet als een verwijt aan het verleden,
maar als een oproep aan de toekomst.
Louis de Wijze.
Heeft u vragen of wilt u iets van een verhaal, anekdote, emblemen, uniformen of wat voor aanvulling ook kwijt, wij zijn in alle zaken zeer geïnteresseerd. Zolang het te maken heeft met de Nederlandse militaire historie. Neem dan contact op via het contactformulier.